top of page
κεντρο-δια-βιου-μαθησησ-001.jpg

SPECIALIZED STYLING COURSES

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ STYLING

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ΜΗΝΩΝ

Το τμήμα Styling της Σχολής Μακιγιάζ Ισαακίδης Αθανάσιος, παρέχει μία άρτια γνώση του κλάδου τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

 

Το ειδικό τμήμα απευθύνεται σε όλους όσους επιθυµούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από την Μόδα και την Αισθητική, ώστε να µπορούν να δηµιουργούν και να συνθέτουν δυνατές εικόνες.

Απευθύνεται σε σχεδιαστές, fashion journalists, visual merchandisers, hair stylists, make-up & beauty artists, fashion bloggers και γενικότερα επαγγελµατίες από τον χώρο της Μόδας και του ευρύτερου θεάµατος, καθώς και σε άτοµα που επιθυµούν να αξιοποιήσουν τις Αρχές του Styling & Image Making για προσωπική χρήση και ανάπτυξη.

 

Η Βιομηχανία της εικόνας και του στυλ είναι άκρως σημαντική.

 

Οι διακεκριμένοι στυλίστες δεν δημιουργούν μόνο εξαιρετικές και πρωτότυπες εμφανίσεις για τους πελάτες τους αλλά εξ ίσου επηρεάζουν και δημιουργούν τάσεις για τη Βιομηχανία Μόδας.

 

Η απόκτηση δεξιοτήτων και τεχνικών για όλο τα φάσμα της μόδας από τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό, την εκτέλεση, τη παρουσίαση ρούχων, την υποστήριξη της εικόνας του πελάτη, το ταίριασμα των αξεσουάρ και τη δημιουργία κολεξιόν για τον πελάτη, είναι η ερμηνεία του Styling.

expowedding 6.jpg

Styling και Make Up είναι δύο μαθήματα που συνδέονται στενά. Οι θεωρίες τους είναι βασικές για να υπάρχει μία σωστή γνώση και ουσιαστική κατανόηση τους.

 

Μέσω συγκεκριμένων εργασιών -  projects οι σπουδαστές μπορούν να αποτυπώσουν την προσωπικότητα τους, να αναπτύξουν την φαντασία τους και να δηλώσουν την ταυτότητά τους μέσω της τέχνης αυτής. Διδάσκονται τα βασικά στοιχεία στην Μόδα και τις διαχρονικές αξίες στον τοµέα του Styling.

 

Παρουσιάζονται μέθοδοι και εργαλεία όπως ‘Concept’ και ‘Mood Boards’, ενώ έμφαση δίνεται στις Βασικές Αρχές της Χρωµατολογίας και της σημειολογίας των χρωμάτων, τις τεχνικές συνδυασμού χρωμάτων και υφών, την ανάλυση Body Types (σωματότυπους), Facial Shapes (σχήμα προσώπου), καθώς και την προσέγγιση του προσωπικού στυλ. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται µε την εισαγωγή στο Image Making, όπου oι σπουδαστές έχοντας κατακτήσει γνώσεις στις αρχές της Αισθητικής, µαθαίνουν να διαχειρίζονται περαιτέρω την εικόνα και εξασκούνται σε προτάσεις που στόχο έχουν να ενδυναµώσουν τις ικανότητες τους, ώστε να δηµιουργήσουν συγκεκριµένες εντυπώσεις και εικόνες.

Τα τμήματα είναι αυστηρά έως 6 θέσεων  - Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Διάρκεια  8 εβδομάδες (16 ώρες)

 

Έναρξη   πληροφορίες στα τηλ. επικοινωνίας της Σχολής Μακιγιάζ Ισαακίδης Αθανάσιος

 

Προϋποθέσεις ένταξης
Ελάχιστη επιτρεπόμενη ηλικία σπουδαστών είναι τα 18 έτη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απαιτείται η συναίνεση κηδεμόνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

ΘΕMΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

Βασικές αρχές του styling
Ιστορία της Μόδας

 

Βασικές αρχές του Styling και της Μόδας στην Εποχή της Εικόνας. Σύντομη προσέγγιση των  τελευταίων δεκαετιών

Οι τρέχουσες τάσεις της μόδας και πώς δουλεύουμε μ’ αυτές

 

Η βιομηχανία της μόδας - πώς λειτουργεί, πώς επιβάλλει τις καινούριες εικόνες, πώς επιδρά στο κοινό δημιουργώντας «καινούριες» ανάγκες

 

Οι σύγχρονοι Σχεδιαστές - ανάλυση της δουλειάς τους

Οι hot Designers, οι διαφορετικές σχολές και οι διαχρονικοί

 

Τα αξεσουάρ (παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα) και πώς συμπληρώνουν το κάθε outfit. Οι συμπληρωματικές λεπτομέρειες: Make Up και μαλλιά

 

Χρωματολογία, οι συνδυασμοί, οι αρμονίες και οι αντιθέσεις

 

Κατανόηση εκάστοτε concept - Ανάλυση ατµόσφαιρας

 

Οι διαφορετικοί τύποι γυναίκας

Facial shapes - Γνωριμία με το σώμα - Body types

 

Εισαγωγή Image Making

Διαμόρφωση τη δική σας εικόνας, των συνεργατών και πελατών σας αλλά και παράλληλα να διαβάζετε τους ανθρώπους ώστε να τους αποκωδικοποιείτε αποτελεσματικά. Οι εντυπώσεις που αφήνουμε - Προβολή της προσωπικότητάς σας

 

Δημιουργία mood boards - κολάζ έμπνευσης

 

Πώς να δουλεύουμε σε μία φωτογράφιση
Creative thinking

 

Visual Merchandising
εμπορική ανάδειξη προϊόντων - προώθηση προϊόντων μέσω στρατηγικών τοποθέτησης στα καταστήματα - Στήσιμο βιτρίνας

 

Παράδοση 3 projects 

Παρέχεται Βεβαίωση παρακολούθησης Σεμιναρίου από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα με διακριτικό τίτλο «ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Κ.Δ.Β.Μ. 1», το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την θετική γνώμη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Μέλος του I.M.A.T.S (International Make Up Artist Trade Show)

bottom of page